2015. január 25., vasárnap

Való-e a való világ?


Mielőtt bárki azt gondolná, hogy én is lelkesen nézem, mit nézem, rendszeresen nyomon követem a fentebb említett borzadályt, azt megnyugtathatom: ha lenne egyáltalán itt Londonban magyar tv-csatornám, és ha egy 9 mm-es Glock 17 Carbine típusú fegyvert tartanának a halántékomhoz, még akkor sem lennék hajlandó nézni! Röviden csak egy szavam van erre a majomparádéra (műsornak nem nevezném), méghozzá a fúj. De itt nem ám az igére gondolok, amit a szél csinál, hanem a hányingeremet fejezem ki vele.

Aki kíváncsi a ‘többszavas’, bővebb gondolat-fejtegetésemre ezzel kapcsolatban, az most nyugodtan olvasson tovább.

Annyit tudok erről a szánalmas “szórakoztató” szériáról, amennyi a minap elém tárult egy népszerű közösségi oldalt végiggörgetve képek és címszavak formájában, és amit főleg a 13-14 éves, még kisfiú rokonaim rakosgatnak ki előszeretettel a saját oldalukra. Szóval ilyenek, hogy ki kire mászik rá, egy hím hány darab különböző nősténynek teszi a szájába a nemzőszervét (nem akartam vulgárisan fogalmazni), valamint milyen nemi elosztásban verekednek a kulturált villalakók: nő cibál nőt; nő püföl férfit; férfi öklöz férfit; és egy külön kategória, amikor “férfi” üt meg nőt. Az ilyen típusú támadó ugyanis a szememben nem ember, hanem egy új, az állattan tudományába még be nem jegyzett állatfaj, a gerinctelen patkány.

Most, hogy így belegondolok, a villába ennyi erővel állatokat is beköltöztethetnének, értelmi szintben nem sok különbség lenne az ott élősködő naplopókkal összehasonlítva. Hacsak nem az állatok javára...

A legszomorúbb az egészben az, hogy erre van igény. Amíg ugyanis az “átlagember” képes az egyre csak fogyó drága idejéből órák tucatjait arra áldozni, hogy ezt a cirkuszt bámulja, ahelyett, hogy hasznosan töltené el a szabadidejét, ne adj’ Isten a szeretteivel, nos, addig az ilyen szemetek nem a kukában fognak kikötni, ahová valók lennének, hanem elárasztják az emberek életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése