2014. október 15., szerda

Próbáld ki, ingyenes!


Belegondoltál már abba, hányszor szalasztottad el a lehetőséget, pedig neked nem kerülne semmibe, hogy élj vele? Viszont annál kifizetődőbb a használata. Ez egy olyan befektetés, amihez nem kell alaptőke, anyagi ráfordítás, nem kell hozzá vízum, és hál' Istennek még adózni sem kell utána, ráadásul legális, és abszolút megtérül.

A mosolyra, kedvességre, türelemre, jó szóra gondolok. Megfigyelted, hogy ha egy másik emberhez türelmesen, mosolyogva közelítesz, legyen szó akár kérésről, akár panaszról, sokkal biztosabb a sikeres végkifejlet? Igaz, lehet támadni is egy ügyintézőt, amennyiben panaszod van, de biztos lehetsz benne, hogy támadásra támadás lesz a válasz, és könnyen lehet, hogy nem érsz el vele semmit. Legfeljebb elrontod a saját, de még annak a szegény ügyintézőnek is a napját. Ettől sokkal célravezetőbb, ha mosolyogva, udvariasan adod elő a gondodat. Rögtön segítőkész lesz a másik fél. Nem egyszer tapasztaltam már! Sőt, adódott az életemben olyan alkalom is, amikor velem szemben udvariatlan, lekezelő volt egy ügyintéző, a végén mégis szépen megköszöntem a segítségét és a kedvességét. El is szégyellte magát!

Egyre értetlenebbül állok a napjainkban megfigyelhető jelenséggel szemben. Az emberek annyira gorombák és türelmetlenek egymással, szinte provokálják egymást. De miért? Tényleg egymás ellenségei vagyunk? Elvesztjük a csatát, ha netalán mi engedünk? Szerintem azzal pont mi nyerünk. Nemhiába olyan találó a mondás, miszerint okos enged, szamár szenved. Persze tudom én, mennyire nehéz ebben a törtető és gáncsoskodó világban engedni az igazunkból, vagy vélt igazunkból, és ráhagyni a másikra. Viszont egy idő után meg lehet szokni, sőt, még jól is esik, hogy annyival több energiánk marad meg, mint amennyit a viaskodásra szánnánk. És ha egy idő után rájön a másik, mennyivel kifizetődőbb egy kedves szó egy undok beszólás helyett, és onnantól ő is türelmesebben viselkedik, máris megérte elindítani ezt a lavinát. Csak az a poén, hogy ha egy kedvesség-áradat elkap, még ha maga alá temet is, jól fogod érezni magad alatta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése