2015. május 29., péntek

Fészeklakás


Ha az ember megfigyeli a madarakat, láthatja, milyen nagy gonddal keresgélik a fészkükhöz a megfelelő építőanyagot, és miközben készül a mű, bizony a csinosítgatására is figyelmet fordítanak.

Mondhatni, mi most ezt csináljuk “nagyban”. A fészek már megvan ugyan, de bőven van rajta mit igazítani, alakítani, felújítani, nem mellesleg pedig be is kell rendezkednünk.

Eszembe jutott, milyen jópofa tud lenni némelyik ember. Mielőtt hazajöttünk volna, a közeli barátoknak vázoltuk a helyzetet: londoni munkahelyünkön felmondunk, összepakolunk, hazajövünk; itthon pedig vár ránk a sok hivatalos ügyntézés, valamint a házfelújítás és a kert rendezgetése. És ilyenkor naivan megkérdezte egy-két barátunk: “De jó, és nem is fogtok dolgozni?” Hmmm. Valóban nem, legalábbis néhány hétig bejelentett munkahelyen nem fogunk dolgozni (bár januári hazalátogatásunkkor felkutattuk magunknak leendő állásainkat).

Szóval igazuk van, dehogy fogunk mi dolgozni! A kertészeink majd rendben tartják a kertet egész nyáron, a fizetett lakberendezőnek csak kiadjuk az utasításokat, aki a brigádjával elvégzi az egész lakásfelújítást, és még a holmijainkat is mind a helyére pakolja. Mindeközben vagy eljárunk étterembe enni, vagy pedig házhoz hívunk egy szakácsot, aki főz ránk.

Viccet félretéve, amióta hazajöttünk, megállás nélkül dolgozunk. Reggeli után úgy hét körül elkezdjük, és estefelé, nyolc óra tájban készülődünk a vacsorához és a lefekvéshez. Tibim a kertet, a garázst vagy a kutyusunk helyét rendezi, én pedig bent a házban, ami belefér!

Amikor múlt szombaton megérkezett a futárszolgálattal Londonból a tizenkét darab dobozunk plusz egy utazótáska, és nekem helyet kellett találnom, hogy mindent ki tudjak pakolni, na akkor kezdtem el magamban mantrázni a következő megerősítést:
“Nem ma fogok megőrülni,
Nem ma fogok megőrülni!”
🙈😅😂

A rokonlátogatások még csak ezután jönnek, nem beszélve a festésről. Egyszóval tényleg jól látták a helyzetünket kedves barátaink, hazajövünk és nem fogunk dolgozni. 😏

Mivel tulajdonképpen minden percemre jut valami tennivaló, nem is sokat töprengek a zárómondaton, hanem egyszerűen idebiggyesztem ezt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése