Talán meglepő a cím. El is
árulom rögvest, mit jelent.
Nem vagyok nagy matekos, azt
azonban könnyedén ki tudtam számolni, hogy ha a múlt vasárnapi egész napos
kirándulásunk összidejét veszem, abból kétharmad utazásra, egyharmad pedig
magára a túrázásra ment el.
Az úgy történt, hogy Tibi,
gyerekkori barátja, Sanyi, az ő barátnője, Enikő és én elindultunk Seafordba
megnézni magunknak a tengert. Nem akarok most részletesen belemenni, csak
érdekességként írom le, hogy oda-vissza összesen nyolc különböző vonaton utaztunk, és mindösszesen alig hat óra
hosszát töltöttünk utazással, illetve csatlakozásra várással. Maga a kirándulás
(tengerparton bóklászás, sziklás domb megmászása és egy ebéd elfogyasztása) három óránkba került.
Az időjárás is megér egy
misét, vagy legalábbis egy bekezdést. Szakadó esőben indultunk el a háztól az
első állomásig, szemerkélő esőben vártuk a csatlakozásokat, pici múló napsütést
“élvezhettünk” vonatozás közben, végül pedig kukaborogató és
ember-kezéből-sapkát-kitépő szélben lézengtünk a tengernél.
Mielőtt hazaindultunk volna,
egyhangú szavazással eldöntöttük, hogy egy igazi angol pubban ebédelünk igazi
angol halas ebédet. Na, hát ez bizony nagy hiba volt. Eddig is tudtam, hogy nem valami
híres az angol konyha, de az ebédünk egy része egyszerűen ehetetlen volt.
Tengeri halat kértünk sörbundában, sült krumplival, párolt borsóval és
tartármártással. Ez így jól hangzik, ugye? Akkor vázolom az ízvilágot:
ízetlenül olajos. Elhiszem, hogy a halacska nem sokkal a tányérra kerülése
előtt még vígan úszkált a tengerben, azért talán mégsem kellett volna úgy
szervírozni, hogy társaival együtt (krumpli és borsó) az olajban ússzon. Sajnos
az sem segített ebédünk jóízű elfogyasztásában, hogy eleve éhesen érkeztünk és
még negyven percet várakoznunk kellett. Annyi szerencsém volt, hogy a kőkemény,
villával alig feltörhető sörös bunda megvédte a halhúst az olajtól, hiszen kb.
egy litert magába szívott sülés közben. A bundát nem is ettem meg. A húst végül
is megfelelő és bőséges utófűszerezéssel el tudtam fogyasztani. Nem tudom, hogy
a jó magyar szokás vagy a neveltetésem diktálta-e, de ha már kifizettük,
bizony, legyűrtem az olajos köretet is.
Ó, a legjobbat majd’
elfelejtettem. Ebédem végéhez közeledve meglepetésként felfedeztem a tányéromon
a krumplik között megbújva két mazsola nagyságú égett széndarabot. Ez az
angoloknál olyan lehet, mint a kínai menüben a szerencsesüti? Csak ez
valamiféle szerencse-széndarab?💁
Összességében elmondhatom,
hogy jól sikerült a kirándulás (leszámítva a szörnyű angol ebédet), kellemesen
elfáradtunk, és sok szép képet készítettünk, melyek az alábbi linkre kattintva tekinthetőek meg:
Seaford-tengerpart
Tiszta, sós levegő; frissítő ködpermet; lélegzetelállító látvány; frizurát beállító szél; és Életem Párja. Hát kell ennél több?
Seaford-tengerpart
Tiszta, sós levegő; frissítő ködpermet; lélegzetelállító látvány; frizurát beállító szél; és Életem Párja. Hát kell ennél több?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése