2015. július 2., csütörtök

Harc a szervezetben


Elképesztő, milyen szívósak tudnak lenni a vírusok. Fogják magukat, felöltik gonosz vigyorukat, nekitámadnak az embernek, és szó szerint ágynak döntik. Legutóbb ez történt velem és életem párjával.

Az én egészségi állapotom múlt hétfőn kezdett el rohamosan hanyatlani, Tibi egy nappal később dőlt ki. Egy csinos kis dióhéjban összefoglalva a betegségünk lefolyását, így tudnám vázolni: marcangoló érzés végtagjaink izmaiban, amit cápatámadáshoz tudnék hasonlítani; alvás közbeni szaunahatás a paplan alatt, amit láztól felforrósodott testünk generált; nullához közeli életerő; és mindezek tetejében gyakorta keltünk ugatásra az éjszaka közepén. Nem kutyaugatásra, hanem a sajátunkéra. Borzasztóan köhögtünk. Hallgatni is rossz volt, hát még átélni.

Mivel ezek a tünetek nem holmi meghűlésre utaltak, gondoltuk, nem árt, ha megkukkant minket a doktor bá’. Na, amikor meghallgatta a tüdőnket, elszörnyedve hőkölt hátra szegény. Mit ne mondjak, nem volt túl biztató, amikor közölte, hogy ilyen szörnyű zörejeket ritkán hall. Valahogy nem élveztük kitüntetve magunkat a ritkaságszámba menő hörgőzörejeinkkel…

Pocsék közérzetünket fokozandó olyan antibiotikumot kaptunk, amitől hosszú órákig kábák voltunk. Egyszerűen nem tudtunk tisztán gondolkozni. Mindenesetre a gyógyszerek és persze maga az Idő hatott: nagyon lassan csak sikerült felépülnünk, és végre ismét belevethetjük magunkat a dolgos hétköznapokba.

Szinte látom lelki szemeim előtt, micsoda harc dúlt a szervezetünkben a vírusok ellen. Kemény ütközet volt, sok kis csatát vesztettünk azon a héten a betegségünk lefolyása alatt, de szerencsére a háborút megnyertük.
Hát nem aranyosak?! 😄

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése