2015. július 27., hétfő

Falrengető szerelem


A minap sajnos belefutottam egy jó szám klipjébe. Azért írtam, hogy sajnos, mert hiába kellemes és fülbemászó maga a szám, a klipje szörnyű csapást mért az ép elmémre, miután füstölve átégette magát a retinámon.

Miley Cyrus: Wrecking Ball című klipjéről fogok most pár sorban írni. A kíváncsi és erősebb idegzetű olvasók a bejegyzés alján láthatják majd a műremeket, hozzáteszem, egy jó kis remixelt változatban. Tudom, hogy ez a szám nem mai darab, hiszen Angliában a másfél évvel ezelőtti munkahelyemen már agyonjátszotta a rádió, én most mégis szívesen mesélnék róla.

Amikor megláttam a klipet, egyszerűen nem tudtam hová tenni, hiába értettem a szöveg bő 80%-át. Így vettem a fáradságot, és kikerestem a dalszöveg fordítását. Ám még így sem sikerült megértenem, hogy milyen indíttatásból himbálózik a kiscsaj anyaszült meztelen egy faltörő golyón?! Elméletem a következő (nekem legalábbis maga a klip ezt sugallja):
a golyó szemét módon elhagyta a kiscsajt, akinek sikerült a szörnyű szakítás után új párt találni - egy kalapács “személyében”. Hősnőnk olyan kéjesen nyalogatja a klipben a kalapácsot, amivel azt sugallja, hogy bizony túltette magát a golyón. Ha jobban belegondolunk, már csak a formáját tekintve is (van feje, amit kéjesen lehet nyalogatni, plusz jó hosszú a nyele…) kielégítőbb lesz a kalapáccsal a kapcsolata, főleg ha azt is hozzávesszük, hogy egy kalapács nem csapong össze-vissza, mint egy faltörő golyó.

Történet tehát kipipálva. Most már csak arra kellene rájönni, hogy miért, uram, MIÉRT ruha nélkül üli meg a csaj azt a vasgolyót?! Három dologra tudok gondolni:
  1. a dizájnerek kifogytak az ötletekből, hogy milyen rongyot adjanak az énekesnőre;
  2. mire a rendező szerzett egy egész faltörő golyót, a ruha már nem fért bele a költségvetésbe;
  3. a történet szempontjából fontos volt bemutatni, hogy mennyire intim volt a kapcsolat a lány és a golyó között a szakításuk előtt.
Aztán persze jött a kalapács, amit bugyiban és atlétában kéjesen nyalogatott. Még jó, hogy abban a jelenetben nem került le róla a bugyi… Hú, ez tiszta Obi-pornó. Vagy lehetne akár Praktiker-pornó is, csak az nem hangzik annyira jól.

Tehát. Nagy levegő, benn tart, és íme a klip.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése