Az ember azt hinné, csokoládét enni bűn, vagy legalábbis
elmajszolása után feltétlenül bűntudatnak kell jelentkeznie. Jó hír, hogy ez
nem így van!🎉 Ha okosan választjuk ki magunknak a csokit, elfogyasztása miatt
nemhogy nem fogunk a pokol tornácára kerülni, de még jót is teszünk vele a
szervezetünkkel.
Először is nézzünk néhány tényt erről a finomságról:
"Magasabb antioxidáns- és kakaótartalma miatt az étcsokoládé hasznosabb,
mint a tej- vagy a fehércsokoládé.
Kutatások bizonyítják, hogy aki rendszeresen fogyaszt
étcsokoládét, annál alacsonyabb a szívinfarktus és az agyvérzés kockázata.
Dán kutatások szerint az étcsokoládé jóval laktatóbb, és
sokkal inkább alkalmas a csokoládé iránti vágy csillapítására, mint a tejcsokoládé. Az étcsoki
ezen kívül a zsíros és sós ételek utáni vágyat is csökkenti, így kis
mennyiségben eredményesen használható súlyunk megőrzésére.
A jó minőségű étcsokoládék igen gazdagok egészséges
zsírsavakban és antioxidánsokban, így fogyasztásuk kis mennyiségben akár naponta is javasolt.
A tejcsokit agyontömik tejjel és cukorral, alig tartalmaz
egészséges kakaóbabot. A tejcsokit igyekezzünk szépen fokozatosan kiiktatni
életünkből, hiszen az jóformán csak cukor és zsír!"
A csokoládéban lévő hatóanyagok:
- noradrenalin: a szervezet energiatartalékait indítja be
- teobromin: serkentő hatással van az idegrendszerre
- koffein: szintúgy az idegrendszert serkenti
- feniletilamin: boldogságérzetet kelt
- anandamid: örömérzetet okoz
- flavonoidok: antioxidáns tulajdonsággal bírnak ezek a vegyületek, s kedvező hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre
- foszfor: karbantartja az emlékezőképességet.
Mire jó az étcsokoládé?
- csökkenti a krónikus fáradtság tüneteit
- javítja a memóriát
- napi két kocka étcsoki fogyasztása megakadályozza az elhízást
- jót tesz a szívnek, növeli a szervezet ellenálló képességét a szívbetegségekkel szemben
- értágító hatású
- csökkenti a vérnyomást
- beállítja a vércukorszintet
- hangulatjavító, gyógyszere a rossz kedélyállapotnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése