2021. június 7., hétfő

Amiből sohasem elég


“Akinek van, annak még adnak, hogy bőségesen legyen neki. De akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van.”

Első olvasásra ez talán igazságtalannak tűnik. De mit szólsz ahhoz, ha fogok egy bizonyos szót, és kiegészítem vele a fenti mondatot?

“Akinek van hálája, annak még adnak, hogy bőségesen legyen neki. De akinek nincs hálája, attól még azt is elveszik, amije van.”

Mennyivel másabb így! 😄

Egy régebbi bejegyzésemben már írtam arról, hogyan is változtatta meg az életemet ez az egyszerű szó.

A hálás szív mágnese a csodáknak

Azóta is gyakorlom a hálát, napi szinten. 🙏

Igazán nem megerőltető dolog, mindössze egy kis tudatosságot igényel. Az viszont tuti, hogy elképesztő változásokat hoz az ember életébe! 💖


Már az is jelentősen befolyásolja az életedet, hogy mit gondolsz, és mi minden hagyja el a szádat. De mondok egy még jobbat: ha leírod a céljaidat és a vágyaidat, megsokszorozod a teremtő hatást!

Érdekes volt visszanéznem a célfüzetemet. Azok a dolgok, amelyeket hónapokkal ezelőtt vetettem papírra (és talán már el is felejtettem), sorra mind megvalósultak. Érdemes hát keríteni egy füzetet (bármilyen megteszi), naponta egyszer leülni néhány percre, és leírni, mi mindenért vagy hálás, és mit szeretnél elérni. 📝

Fontos, hogy jövőbeli vágyainkat jelen időben fogalmazzuk meg, és mondjunk érte köszönetet, mintha már meg is kaptuk volna. És közben érezzük át az örömöt és a hálát, amennyire csak tudjuk! Ez garantáltan beindítja az áramlást.

Arra azonban figyelj, hogy mindig pontosan fogalmazz! Ha pl. ezt írod le: “köszönöm, hogy a házunkat sikerült jó áron eladnunk”, nagyon nem mindegy, hogy az neked volt jó ár, vagy a vevőnek. 😅 Vigyázz, mit kívánsz, mert megkapod!

Éppen ma reggel néztem meg ezzel a témával kapcsolatban Halász Alexandra egyik YouTube videóját. Szívből tudom ajánlani Neked is, mert amellett, hogy vicces példákat hoz a “kérj és megadatik” működésére, elképesztően értékes gondolatokat oszt meg velünk!

Megálmodás, megtervezés, megteremtés


Na, mit mondasz? Keresel magadnak egy füzetet? 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése