Sokat gondolkodtam azon, milyen kíméletes felvezető
szöveggel tudnám előkészíteni a terepet az alább felsorolásra kerülő borzalmak
megemésztésére. Sajnos azonban nem tudok szépíteni a dolgon: ha kedves az
egészségünk, bizony fokozatosan minél inkább ki kell iktatnunk életünkből a
cukrot!
Lássuk, mi mindent mazsoláztam össze kutatómunkám során a
cukorról.
“Ha ma új termékként vezetnék be a cukrot, soha nem
engedélyeznék, mint élelmiszert. Erős méreg, és a gyógyszertárban a helye.
Gyengíti az agyat, és befolyásolja a viselkedést. Az egyszerű cukor arra
kényszeríti a szervezetet, hogy túl sok inzulint termeljen, és ezzel csökkentse
a vércukorszintet. A lecsökkent vércukorszint azonban farkasétvágyat ébreszt,
és ezzel ördögi kört indítunk el!”
“A cukor ugyanúgy hat a szervezetre, mint az alkohol! A
cukorból alkohol képződik, ami károsítja a májat. A máj méregtelenítő munkája
során képes az alkohol átalakítására egy bizonyos szintig, de így a szervezet
normális működéséhez szükséges enzimeket von el az alkohol semlegesítésére.
Lehetséges májnagyobbodás olyan embereknél is, akik egyáltalán nem fogyasztanak
alkoholt, de sok édességet esznek. Akik finomított cukrot fogyasztanak,
alkoholisták anélkül, hogy tudnának róla!
A májkárosodással együtt jár a haj, a látás és a bőr
épségének a romlása. A cukor fogyasztása továbbá B vitamint és Kalciumot von el
a szervezettől.”
“Tény még, hogy a rákos sejtek ideális tápanyaga a cukor!
Egy PET CT vizsgálat során a beteggel izotópos cukoroldatot itatnak, és máris
látják, hogy hol zabálnak a rákos sejtek. A túlzott cukorfogyasztás
összefüggésbe hozható a szívinfarktussal, cukorbetegséggel, súlyos
emésztőrendszeri megbetegedésekkel, a vitamin- és nyomelemhiánnyal, és nem
utolsósorban az elhízással.”
“Orvostudományilag (is) igen fejlett világunkban végre
rájöttek a szakemberek, hogy a cukor bizony számos olyan betegség kiváltó oka,
amely idővel lassan, de biztosan halálhoz vezet, mint például az érrendszeri
betegségek, a szívkoszorúér-betegségek, és a jó öreg cukorbetegség.”
Volt idő, amikor a sóra mondták, hogy "lassan ölő fehér
méreg". Sajnos azonban inkább a finomított fehér répacukorra kellene
ráhúzni ezt a vészes jelzős szerkezetet, amivel egyáltalán nem esnénk túlzásba!
Hadd idézzek most néhány bekezdést a
Cukor Blues című könyvből (szerzője William Dufty), amely teljes egészében a
cukorról szól. 220 oldalas a mű, a szerzője gyerekkorától kezdve súlyos
cukorbeteg volt. Inzulinnal lőtte magát nap mint nap, ám hosszú és fáradságos
munkával megtalálta a módját, hogyan szabaduljon meg betegségétől. Egyszerűen
kiiktatta az életéből a cukrot, szőröstől-bőröstől! Azt eddig is tudtam, hogy a
cukor finoman szólva nem egészséges, de az alábbi tényeket olvasva egyszerűen
elborzadtam!
"A cukorfüggőséget és a kábítószerfüggőséget lényegében
csak a mértékük különbözteti meg. A kis mértékű narkotikum gyorsan változtatja meg a szervezet
és az agy viselkedését. A cukrok valamivel lassabban: az egyszerű, folyékony
cukor, mint az alkohol, percek alatt hat, míg a másfajta cukrok csak évek
alatt."
"Az ember addig nem is tudja, hogy rabja valaminek,
amíg a fejébe nem veszi, hogy többé nem csinálja - és akkor rádöbben, hogy nem
az akarata irányítja." (Erre a szerző akkor jött rá, amikor le akart szokni a cukorról.)
"Az elhízást a XX. századi Amerika betegségeként
emlegetik és tartják számon. Pedig az
elhízás nem betegség, hanem egy tünet, egy jelzés, egy
figyelmeztetés arra, hogy szervezetünkben valami nincs rendben.”
"A finomított cukor anti-tápanyag, halálos az emberi
szervezetre, mert a táplálkozástudósok értékelése szerint csak üres kalóriákat tartalmaz. Ráadásul
a cukor fogyasztása rosszabb, mintha semmit sem ennénk, mert megemésztéséhez,
méregtelenítéséhez és kiválasztásához a szervezettől értékes vitaminokat és ásványi anyagokat von
el!"
"Mit tartalmaz a cukor? Kalóriákat és szenvedéllyé váló
ízt! Minden ételben van valamiféle
tápanyag: fehérje, szénhidrát, vitaminok, ásványi anyagok -
vagy mindegyik. A cukor azonban kizárólag kalóriákat tartalmaz, semmi mást! A
cukor a finomítás során elveszti tömegének 90%-át, és teljes vitamin és
ásványianyag tartalmát. A finomított cukor legfőképpen éppen emiatt károsítja a
szervezetet. Ahhoz, hogy a szervezet fel tudja szívni ezt az "előemésztett
szénhidrátot", vitamin- és ásványianyag készleteiből kell merítenie,
amitől a szervezet egyensúlya felborul. Mivel cukorban gazdag étrend esetén a
jelenség állandó, végül krónikusan rossz egészségi állapot alakul ki!"
"Minden természetes táplálkozás ott kezdődik, hogy
lemondunk a cukorról és a fehér lisztről, és teljes értékű gabonaféléket,
zöldségeket és idényjellegű gyümölcsöket fogyasztunk helyettük. A szénhidrátok
megváltoztatása megváltoztathatja egészségünk és életünk minőségét. Ha jó
minőségű, természetes ételeket eszünk, a mennyiség kérdése magától megoldódik.
Senki nem fog megenni fél tucat cukorrépát vagy egy egész láda cukornádat. De
még ha megeszik is, az sem lesz olyan veszélyes, mint egy marék kockacukor."
"Már egyetlen kockacukor is elég a szendvics utáni
kávéban ahhoz, hogy erjedés induljon meg a gyomorban. Már egyetlen üdítő is
elég arra, hogy szeszfőzés kezdődjék a gyomorban. A cukorral ízesített
gabonafélék - akár készen, dobozban vesszük meg, akár mi adjuk hozzájuk a
cukrot - szinte garantálják a savas erjedést."
Szerintem elgondolkodtató, hogy hiába ennyire káros a cukor,
mégis szinte minden
élelmiszerbe úgy szórják, mintha az hasznos dolog lenne.
Pedig dehogyis! Az a lényeg, hogy az emberekben kialakuljon a függőség, utána
pedig már gondolkodás nélkül vásárolni fogják a termékeket, vagyis virágzik az
élelmiszerüzlet. A rengeteg cukor pedig olyan pusztítást végez a szervezetben,
ami szépen virágoztatja a gyógyszerüzletet is. Jól ki van ez találva,
kérem szépen!👏👏👏
Érdekességként szeretnék elmesélni egy egyszerű, hétköznapi
példát. Adott egy családi szülinapi ebéd: húsleves, rántott hús, rizs-burgonya
köret, és természetesen torta. Hagyományosan elkészítve, vagyis fehér
liszt-cukor kombóval. A négyéves kislánykának nincs ínyére a leves, de még a
második sem, ő inkább a tortát célozza meg, annak is a tetején lévő tömény
cukormázat. A családtagok persze mosolyogva tolják elé saját tortájukról a
ropogós cukorcukrot, hogy a gyerek gyomrába még véletlenül se kerüljön egy kevéske
tészta sem. Bár, az a vacak, tápanyagmentes, fehérlisztes-cukros tészta már mit
sem javítana a cukorbomba szervezetben elvégzett terrortámadásán! És a gyermek
mivel öblíti le “ebédjét”? Egy-két pohár kólával. Ezek után mi történik? Az
irtózatos mennyiségű cukorbevitel következtében hihetetlen módon megemelkedik
vércukorszintje, felpörög, meghülyül, hisztizik-vergődik, közben a szervezete
máris azon van, hogy túlságosan sok inzulin termelésével igyekezzen csökkenteni
a vércukorszintet. És mi történik, ha hirtelen leesik ennek a kisgyereknek a
vércukorszintje? Beájul. Vagyis a szülő mókásan megjegyzi, hogy biztosan szörnyen álmos
volt, azért “nyűgösködött” szegény gyermek. Én inkább úgy mondanám, a szülő
hagyta, hogy alaposan bedrogozza magát a csemetéje, aki miután kiőrjöngte
magát, minikómába esett. Én is jártam már hasonlóképpen, felnőtt fejjel. A negyvennapos édességböjtöm után hirtelen visszatértem a cukros édességek majszolására,
aztán meg csodálkoztam, amikor egy-egy sárkányszerű kitörésem után magamba zuhantam...
Ennyi horror után zárásként hadd vidítsalak fel egy kicsit,
Kedves Női Olvasóm! Ha jelentősen csökkented a cukorfogyasztásod, hihetetlen
mértékben könnyebbé fognak válni "nehéz napjaid". Ezt több ezer
hölgytársunk bizonygatta a fent említett könyvben, akik már sikeresen leszoktak
a cukorról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése