2017. december 18., hétfő

Évzáró gondolataim


Ebben a bejegyzésemben négy, az adventhez kapcsolódó fogalomról szeretnék pár gondolatot írni. Ezeket a fogalmakat jelképezi az adventi koszorún az a négy gyertya, amelyeket december hónap egy-egy vasárnapján gyújtunk meg, s amelyek fényében hittől, reménytől, békétől és szeretettől ragyog a szívünk is.💖

Hit
Talán hihetetlenül hangzik, de hittel bármit megvalósíthatsz. Ha elhiszed, hogy amit kigondoltál vagy amit elterveztél, sikerülhet, akkor félig már meg is valósítottad az álmodat. Előfordulhat, hogy olyanok kerülnek az utadba, akik nem hisznek benned, ám csak az számít, hogy Te mennyire bízol magadban. Ha szeretnéd, egy idézettel is meg tudlak erősíteni Téged: “Ha hiszel benne, hogy megérdemled, az Élet megadja neked.”

Remény
Reménykedtél már valaha valamiben? Hogy emlékszel, közben milyen érzés töltött el? Ugye pozitív? Hiszen azért szorítottál, hogy sikerüljön a dolog, igyekeztél az összes pozitív energiádat mozgósítani azért, hogy valósággá váljon az, amiben reménykedsz. És azt megfigyelted, hogy hiába fordul elő egyszer-egyszer, hogy a kívánt dolog nem teljesül be, akkor sem hagysz fel örökre a reménnyel? Nem hiába igaz ez a mondás (is): “A remény hal meg utoljára.”

Béke
A karácsony nem csak a szeretet, hanem a béke ünnepe is. Ilyenkor elcsendesedik a bennünket körülvevő, mindig rohanó, csodálatos világunk, elhalkulnak a fejünkben zakatoló gondolatok… még a föld is békésen szunyókál a puha hótakaró alatt. Próbáljunk mi is békével fordulni embertársaink felé! Ássuk el a csatabárdokat! A fagyos föld nem lehet kifogás!

Rendhagyó módon az utolsó fogalomról szóban fogom elmondani a gondolataimat. (A felvétel december 10-én készült a községi ünnepségünkön, amelyen a Művelődési Ház dolgozói szerepeltek.)
Szívből szóló szavaim

Végezetül engedd meg, hogy egy rövidke versikével kívánjak Neked és Szeretteidnek Békés, Áldott ünnepeket!

Bejegyzésemnek ezennel vége,
költözzön hát szívetekbe béke!
Életetek legyen bármilyen kemény,
gondoljatok arra, hogy mindig van remény.
Hitetek mindennap legyen veletek,
s öleljen körül mindenkit a szeretet!

2 megjegyzés:

  1. Igen, erről kellene szólnia a Karácsonynak, és nem a csicsás ajándékokról!
    A legjobb az lenne , ha év közben sem kerülne elő a csatabárd!
    Áldott ünnepeket, és áldott hétköznapokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az értékes hozzászólást!
      A második mondatod különösen tetszik!!
      Neked is áldott, békés ünnepeket és persze nyugodt, szeretetteljes hétköznapokat kívánok! :0)

      Törlés