2021. március 15., hétfő

Programozás


Feje tetejére állt a világunk. És már egy éve tart.

Tíz éve nem nézek tévét. Vesztettem ezzel bármit is? Nem.

Nem hagyom, hogy a tévéprogram írja elő nekem, mikor kell a képernyő elé ülnöm, és meddig kell ott maradnom. Nem engedem, hogy elhitessék velem, gyógyszerek nélkül az emberi szervezet életképtelen. Nem vagyok hajlandó negatív hírekkel mérgezni az elmémet és a lelkemet. Nem tűröm, hogy holmi bárgyú reklámok üvöltsék utánam, mit kellene megvennem, és hogyan kellene élnem.

Elborzadva látom magam körül, mire képes a média. A legtöbb ember gondolkodás nélkül elhiszi minden szavát. Ha bemondják, hogy kerüld a szeretteiddel a kapcsolattartást, megteszed. Ha rád parancsolnak, hogy napi 8-10-12 órában takard el az arcod egy darab ronggyal, megteszed. Ha előírják, hogy este 20:00 órára érj haza,... (De miért nem 21:00-re? Vagy mondjuk 20:22-re? 😏😐)

És ha mondjuk azt mondanák, hogy annyira veszélyes a helyzet, hogy maszkban kell aludnod, megtennéd? Vagy ha például éppenséggel azt közölné a televízió (=tele-vízió → vízió fn. 1. nem létező dolog, amit csak az elménkben látunk; látomás, ábrándkép 😉), hogy hirtelen megszűnt a veszély, szabadon közlekedhetsz bármikor, maszk nélkül léphetsz be a boltba, megölelheted szeretteidet, meg mernéd tenni? Vajon mennyire épült be a tudatalattidba, mennyire befolyásolja a mindennapjaidat az, amit már egy éve szajkóznak a tévében?

Megfigyelted már, hogy amire a figyelmedet fordítod, az növekszik? El mered hinni, hogy test, lélek és szellem hármasa vagyunk? Az elmúlt egy évben volt részed a mozgás örömében? Tapasztaltad már, milyen jó hatással van rád egy ölelés? Tudsz félelem nélkül élni? Mersz felelősséget vállalni az életedért?

Érdekes, hogy az iskolában nem tanítják, mekkora teremtő ereje van szavainknak, gondolatainknak. A dolgok nem csak úgy megtörténnek a világban. Mi teremtjük a körülményeket. Mindennap panaszkodsz? Akkor ne csodálkozz, ha újabb és újabb dologgal szembesülsz, ami miatt panaszkodnod “kell”. Mikor fordult elő utoljára, hogy hálát adtál valamiért? Vagy hogy köszönetet mondtál? Bárkinek is.

Egy éve manipulálnak minket félelemmel, amitől nagyobb lehúzó erő talán nincs is. Ezen van a fókusz, ez növekszik. De meddig? Mikor realizálod magadban, hogy TE vagy a felelős a saját életedért? A TE gondolataid, érzéseid, szavaid és tetteid azok, amik formálják a Világodat. TE döntöd el, mit engedsz be az életedbe, mivel táplálod magad. Negatív dolgokkal akarsz jóllakni, vagy esetleg belekóstolsz kicsit a pozitív oldalba? Fogj egy könyvet, és mélyedj el benne csendben! Fogyaszd el az ebédedet úgy, hogy közben az étkezésre figyelsz, és hálát adsz azért, amiért aznap is jóllaktál. 🙏 Hívd fel egy szerettedet, és mondd el neki, mennyire örülsz, hogy ő az életed része. 💕 Sétálj egy nagyot a jó levegőn! És már csak egy dologra bátorítalak: kapcsold ki a tévét! Az ég szerelmére, csak kapcsold ki a tévét!!!

2 megjegyzés: