2017. február 12., vasárnap

Méreghajtás


Sajnos számtalan módon juttatunk mérget a szervezetünkbe: étellel-itallal, levegő útján, sőt, még a bőrünkön keresztül beivott kenceficéket is ide sorolhatjuk. Nem beszélve arról, hogy a stressz miatt mennyi káros folyamat játszódik le a szervezetünkben, ami egyáltalán nem tesz jót sem testünknek, sem lelkünknek. Valahogyan segítenünk kell tehát profin megtervezett gépezetünknek megbirkózni a sok szeméttel, hogy a lehető legtökéletesebben működhessen, magyarán: egészségesen!

Nem kell bonyolult dologra gondolnunk. Rengeteget tehetünk azzal egészségünkért, ha rendszeres időközönként beiktatunk életünkbe egy-egy gyümölcs- vagy léböjtnapot. Kedvcsinálónak lássuk előbb, mennyiféle előnnyel jár, ha hagyjuk, hogy megtapasztaljuk magunkon az éhség érzetét. És ne tessék megijedni egy kis koplalástól, hiszen az bizonyítottan gyógyít, fiatalít és meghosszabbítja az életet.😇

“A léböjt lényege, hogy időtartama alatt nem veszel magadhoz szilárd táplálékot, így mivel lecsökkented szervezeted energiaforrásait, tested mozgósítja tartalékait, aktivizálódik öngyógyító képessége, és ami a legfontosabb, megtisztítja önmagát.

Mit érhetsz el a léböjt-kúrával?
  • megszabadulsz a salakanyagoktól, mérgektől, az elhalt sejtektől, az érfalak lerakódásaitól, a felesleges zsírszövetektől
  • a mérgekkel együtt plusz kilók is távoznak
  • csökkentheted a magas vérnyomást- és vércukorszintet
  • megszüntetheted emésztési problémáidat
  • megerősíted immunrendszeredet
  • feltöltődsz energiával
  • javul a memóriád és a koncentrálóképességed
  • hosszú időre biztosítod egészséged
  • megtanulod, hogyan tartsd kontroll alatt az éhséget
  • bőröd és hajad megszépül
  • segít megszabadulni a káros szenvedélyektől és a függőségektől.

A gyümölcsnap pozitív hatásai megegyeznek a léböjt jótékony hatásaival. Hasonlóképpen építsük fel, mint a léböjt-kúrát, és gondoskodjunk a sok folyadékbevitelről!”

Mindezek után lássuk, mennyire egyszerű dolgunk lesz, ha néhanapján magunkra szánjuk az időt, lelassulunk kicsit, és méregtelenítünk egyet.

“A böjt előtti időszakban, főleg az azt megelőző napon nem szabad nehéz ételeket enned. Reggelire egyél zabpelyhet, müzlit vagy gyümölcsöt, ebédre és vacsorára zöldség- és gyümölcssalátát, joghurtot. A böjt után fontos, hogy fokozatosan térj vissza a szilárd táplálékokhoz.

A léböjtnap(ok) ideje alatt 3-4 liter folyadékot is meg kell innod naponta, mely gyógyteákból, leszűrt zöldséglevesekből, friss gyümölcs- és zöldséglevekből, illetve szénsavmentes ásványvízből áll. Fontos, hogy a kúra ideje alatt mozogj egy keveset, ugyanis ha felgyorsítod vérkeringésedet, a méreganyagok is gyorsabban jutnak el a tisztítást és méregtelenítést végző szervekhez.

A kúra ideje alatt előfordulhat fáradékonyság, álmosság, esetleg fejfájás. Ha ezt tapasztalod, mozogj egy keveset, vagy sétálj a friss levegőn.

A gyümölcsnap azt jelenti, hogy egész nap csak érett, jól megmosott, langyosra melegített, nyers gyümölcsöt eszünk barna (korpás) kenyérrel, alaposan megrágva.
Hetente 1 gyümölcsnap, havonta 1x néhány napos gyümölcskúra, és évente 1x 2-3-4 hetes gyümölcskúra regenerálja a szervezetet.”

Ehhez a témához kapcsolódóan kikívánkozik belőlem az is, hogy sajnos manapság nemigen hallgatunk testünk jelzéseire. Gondoljunk csak bele: amikor például betegek vagyunk, akkor nem véletlenül nincs étvágyunk. A szervezetünk okos, csak nem hallgatunk rá! Egy-egy betegség idején testünknek éppen elég feladat megbirkózni a bacikkal vagy vírusokkal, egyszerűen nincs kapacitása a nehéz, zsíros ételeket hatékonyan megemésztenie. A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha csak friss zöldséget-gyümölcsöt eszünk, és rengeteg folyadékot iszunk (lehetőleg frissen facsart leveket, amik telis-tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal). Az okos embereket persze nem hasonlíthatom össze a “buta” állatokkal, de még ők is koplalnak, ha betegek, mert tudják, hogy mitől épülnek fel.

A bejegyzés végére egy idevágó és igen frappáns idézetet tartogatok:
“20 éves korig annyit egyél, amennyit bírsz, 50-ig amennyit enned kell, 50 felett olyan keveset, amennyit csak bírsz.”





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése