2017. január 30., hétfő

It's Britney bitch


Van ez a híres előadó-”művész”. Na igen, művészet kell ahhoz, hogy a rajongókat elkurvulásra tanítsa valaki…😑

Jujuj, mielőtt elfelejteném: a békesség megőrzése érdekében a Britney rajongók inkább ne olvassanak tovább!🙈

Legutóbb arról elmélkedtem, mennyire eltorzítják ezek a nagy “sztárok” a mai kislányok értékrendjét. Nem véletlenül írtam kislányt, egy tizenkét-tizenhárom éves gyermek ugyanis attól még nem lesz érett nő, ha érthetetlen módon siettetné az időt, és olyanra maszkírozza magát és úgy viselkedik, mint egy kiélt huszonnyolc éves örömlány.

Na de térjünk csak vissza Britney-re. Szemráncolva néztem meg az egyik klipjét (Make me…), és meg kell mondjam, rögtön megrohamoztak ezzel kapcsolatban a gondolatok!

Maga a klip tulajdonképpen arról szól, hogy Britney kisasszony dugótársat keres magának. Rendez egy szereplőválogatást, ahol csupa kockahasú fiatalember mutogatja magát. Kivéve egyet, aki kissé pocakos. De nem baj, Britney az ő “produkcióját” is lelkesen megtapsikolja, ami egyébként mindössze annyiból áll, hogy a fickó meghágást imitáló mozdulatokat tesz. Ez valóban roppant izgató tud lenni egy igényes nő számára…😒

A casting végül is sikeres lesz, Britney megtalálja párját, akivel mennek is szobára. Szerintem még a nevét sem kérdezi meg, de hát a mai világban minek azt tudni, hogy kivel hentereg az ember. Ami viszont (számomra) fura volt a klip végén, hogy minek akarják Britney értelmesebbnél értelmesebb tekintetű barátnői egy monitoron keresztül végignézni a nászt? Ők arra izgulnak fel?

Persze nevezetes művésznő még eme klipben sem érezte magát elég trendinek, ezért legújabb videójában (Slumber party) egy nőtársát simogatja és nyalogatja. Haladni kell a korral, kérem, a régimódi férfi-nő felállás úgy látszik, már nem elég menő.

Az imént kivesézett számát egyébként élőben is előadta ám a művésznő! El kell ismernem, irigylésre méltó koreográfiát adott elő. Mármint, bármelyik könnyűvérű és mindenre kapható sztriptíztáncosnő megirigyelhetné. Aztán úgy a szám felénél beőgyeleg egy ropi fickó reppelni, akinek a lába közét természetesen megmarkolássza Britney. El is gondolkoztam, miért nem pippantotta le ott helyben?😂

Jut eszembe az élő adásról. Britney vagy playbackel (amivel jobban jár a hallgató), vagy pedig tényleg élőben “énekel”, de azzal halálra kínozza a rajongóit. Már akik nem süketek. Bár lehet, hogy a szerelem vakká tesz, a rajongás meg süketté…

Sajnos azonban nem csak Britney nem tud énekelni, holott elvileg ez a kenyérkereső szakmája. Hallottam Lana Del Rey-t élőben küszködni. Komolyan elmerengtem rajta, hogy a háttérben a zenészek hogyan képesek őt elviselni? Aztán megláttam, hogy be van dugva a fülük.😅 Még egy sajnos következik: szomorú, de még számtalan hasonló előadó van (köztük nagy csalódásomra Jennifer Lopez és Madonna is), akik egyszerűen képtelenek a saját számaikat korrekt módon elénekelni. Ez számukra nem égő? Vagy elég, ha bugyiban rázzák a valagukat? Miért nem vesznek énekórákat is? Hogy képesek pénzt csinálni abból, hogy a feljavított hangjukkal adják el az albumaikat?! Tényleg csak az számít, hogy a profi technikával kiretusált, egyébként botrányosan hamisan előadott számaikat klipeknek álcázott orgiákkal és pornófilm-előzetesekkel árasszák a hallgatóságra, köztük a felvilágosítatlan gyerekekre? Utána meg csodálkozunk és elborzadunk az olyan, neten keringő képeken, ahol tizenegy-tizenhárom éves fiú- és lánygyerekek fogják búbánatos ábrázattal újszülött csecsemőjüket! Hiszen ezek a gyerekek “csak” menők akartak lenni, mint a ribi és strici példaképeik. Mit tudják szegények, hogy az ész nélküli hentergésből nemkívánatos terhesség lehet. Netán nemkívánatos nemi betegség.

Mindezek után persze meg se kérdezzem, mit keres egy cenzúrázatlan, korhatár nélküli és nappal is leadott videóklipben szopóálarc vagy szájpecek, amik tudtommal a szado-mazo, leginkább nőket megalázó szex “játékszerei”? Azt se kérdezzem meg, ugye, hogy Rihe Anna, akarom mondani Rihanna egyik élő fellépését elnézve (S&M című száma) miért volt az az érzésem, hogy szegénykémet rögvest megujjazzák ott a színpadon? Így akarták elterelni a figyelmet hamis, repedtfazék hangjáról? És amikor már azt hittem, rosszabb nem jöhet, felbukkant a színpadon Britney egy kis playbackre és valagrázásra. A végén iszonyúan értelmes ábrázattal ezek elkezdtek párnacsatázni a táncosaikkal. Egek! Remek előadás volt, nem mondom. 👏👏👏

Huhh, nagyon belelovaltam magam ebbe a témába. Lapoznom kell, lenyugodnom, és valahogyan elfogadni ezt az elkorcsosult, elfajzott, magából kifordult világot olyannak, amilyen. Hiszen ebben vagyok kénytelen élni.

A végére már csak annyi közlendőm van, hogy magam sem tudom, milyen indíttatásból, de összegyűjtöttem néhány képet a fent nevezett klipekből; mindezeken felül pedig megtekinthető lesz egy-két művészi fotó arról, hogy az egyébként kiváló hangú Christina Aguilera is mennyire ki tud fordulni önmagából egy manapság eladható klip elkészítése kedvéért.

enyhén szólva érdekes képtár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése