2019. április 28., vasárnap

Világbéke étrend


Nehéz olvasmányt választottam, amin mindenképpen végig fogom küzdeni magam. Lelkileg egyszerűen a padlóra küld, és borzasztóan nehéz feltápászkodnom onnan. Will Tuttle, Ph.D. A világbéke étrend című könyvét igyekszem feldolgozni lelkileg.

Már a kötet alcíme is sejteti, hogy itt bizony komoly összefüggésekre fogunk bukkanni:
“Táplálkozás a spirituális egészségért és társadalmi harmóniáért”

Akinek eddig még nem nyílt volna fel a szeme, vagy nem járt utána az állatok kihasználásával, az egészségünk tervszerűen felépített és profitéhes emberek által szakszerűen kitalált lerombolásával, az bizony nagyon meg fog lepődni a sorok olvasása közben. Á, nem is, túl egyszerűen fejeztem ki magam: szívszorító, elkeserítő, gyomorforgató, bicskanyitogató, felháborító, elgondolkodtató, könnyfakasztó, elrettentő tények, igazságok, összefüggések látnak napvilágot ebben a könyvben. Ezeknek a dolgoknak a nagy részével már eddig is tisztában voltam (és pont ezek miatt tértem át a növényi étrendre), ám sajnos sok olyan részlet is a szemem elé kerül, amiktől egyszerűen megszédülök, és nagyon, nagyon sötét gondolataim támadnak az emberiséggel kapcsolatban. 😔

Amit mások mondanak A világbéke étrend című könyvről
„Gondolatébresztő és a legtöbb gyűjtemény számára ajánlott.”
Library Journal

“Használd A világbéke étrendet útmutatóként, hogy képessé tedd magadat és másokat olyan étrendi döntések meghozatalára, amelyek minden képzeletedet felülmúló hatással bírnak.”
Julia Butterfly Hill, környezetvédelmi aktivista

„...az egyik legelgondolkodtatóbb könyv, amit valaha olvastam. Mély éleslátása kihívást és ösztönzést jelentett számomra, és hatására még inkább megkérdőjeleződött bennem az, amit Will Tuttle úgy nevez: ‘a tabu arról, hogy ne tudd, kit eszel meg’. Ez a könyv... feltárja egy kultúra önteltségét...”
John Robbins, a Diet For A New America és The Food Revolution című könyvek írója

„Hálás vagyok ezért a nagy hatású és meggyőző könyvért. Kitágította gondolkodásmódomat (és szívemet) az állatokkal, a könyörülettel és társadalmunkkal kapcsolatban, és valószínűleg személyes fejlődésem további katalizátora lesz.”
John Mackey, a Whole Foods cég alapítója és ügyvezető igazgatója

„A világbéke étrendet mindenki számára kötelező olvasmánnyá kellene tenni, étrendi irányultságától függetlenül.”
Harold Brown, környezetvédelmi aktivista, korábbi állattartó és egy tehenészet üzemeltetője

„Rendkívül mély gondolatokat hordozó, fontos könyv. A világbéke étrend garantáltan az emberi tudatosság evolúciójának katalizátora és fontos eszköze lesz.”
Satya magazin

„Will Tuttle felbecsülhetetlen értékű perspektívát nyújt – nemcsak a bolygószintű válságról, amellyel mindannyian szembesülünk, hanem arról is, milyen módokon tudjuk azt hatékonyan befolyásolni. Műveltsége és könyörülete sugárzik a könyvből.”
Joanna Macy, a Coming back to life című könyv írója

„Teljes, könyörületes és mélyreható. Sosem fogod ezután félvállról venni azt a kérdést, hogy ‘Mi van vacsorára’?”
Victoria Moran, a Creating a Charmed Life című könyv szerzője

“Will Tuttle mesterfokozatot szerzett humán tudományokból a San Francisco Állami Egyetemen, valamint Ph.D. fokozatot az oktatás filozófiájának területén a Kaliforniai Egyetemen, Berkeleyben. Professzionális zongoraművész, zeneszerző és tanár, aki több mint 15 éve tart előadásokat haladó szellemű egyházakban, vegetáriánus és humán potenciál konferenciákon és tervezett közösségekben az USA-ban és a világ számos más országában."

Végezetül néhány kép, ami a könyvben olvasottak egy-egy gondolatát jeleníti meg:
Horror

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése