2020. március 26., csütörtök

Együtt, egymásért


Fura, szokatlan, új helyzetbe kerültünk. Felborult az eddig megszokott életritmusunk. Bizonytalanság, félelem szaga terjeng a levegőben. Mégis, továbbra is az önzőséget látom a világban, és azt, hogy az emberek többsége a saját érdekeit nézi, a saját igazát hajtja; nem veszi figyelembe a másik érzéseit, véleményét. De hová vezet ez? Mit tehetünk?

Természetesen fontos, hogy mindent megtegyünk magunkért. Érdekes, hogy ebben a helyzetben még a szakemberek is azt szajkózzák, hogy együnk minél több zöldséget-gyümölcsöt. Hm. Hogyhogy egyikük sem tanácsolja a több kolbász, tojás és szalonna fogyasztását?... Tény, hogy ahhoz, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogatni tudjuk testünk működését, immunrendszerét, el kell hagynunk az állati eredetű termékeket, amelyek megbetegítenek, legyengítenek minket.

Testünk etetésén túl azonban az is sokat számít, hogy mivel tápláljuk az elménket, a lelkünket. Most különösen fontos lenne, hogy bátorítsuk, támogassuk egymást, és figyeljünk embertársainkra. Legyünk türelmesek egymással! Gondoljunk csak bele: sokan, akik egyedül vannak, mit nem adnának, ha magányukat enyhíthetnék. Hamarosan össze leszünk zárva családtagjainkkal. Amíg le nem cseng ez a járvány, addig további, szigorúbb intézkedéseket is bevezethetnek. Hiszen látjuk, hogyan zajlik ez a világ más pontjain. Nálunk sem lesz ez másként.

Eddig a pénz után hajtottunk, hogy lehetőleg minél több legyen. Volt időnk kiélvezni? Megosztottuk bárkivel is? Felajánlottunk belőle akár egy keveset is, önzetlenül? Az a helyzet, hogy a pénz nem segít a magányunkon. Pénzen továbbá nem lehet egészséget venni. Sem boldogságot. Sőt, egy pillanat alatt elveszíthetjük, ahogyan a biztonságot, a szabadságot is. És ha ezek elvesznek, mi marad? Mi az, amit nem lehet elvenni tőlünk?

Érdekes módon a szeretet olyan dolog, amiből minél többet adunk, annál többet kapunk vissza. És mivel ez a lélek tápláléka, fontos, hogy mindennap jóllakjunk vele, különben ahogyan a test, táplálék nélkül a lélek is elsorvad.

Próbáljunk meg hálásnak lenni mindazért, amink van. Becsüljük meg szeretteinket, amíg még mellettünk vannak! Élvezzük ki korlátlan szabadságunkat! Adjunk hálát a biztonságunkért és az egészségünkért! Fegyverkezzünk fel türelemmel, megértéssel, odafigyeléssel és szeretettel, mert csak így győzhetünk.

Mindenkinek tiszta szívből kívánok erőt, egészséget, türelmet, áldást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése