2018. december 23., vasárnap

Leltár


Eltelt egy újabb év. Ilyenkor érdemes kicsit elvonulni valami csendes helyre, lecsillapítani folyton zakatoló elménket, és számba venni, mi mindent sikerült megvalósítanunk az adott évre kitűzött céljaink közül. Egyáltalán, voltak-e céljaink, amelyeket megfogalmaztunk magunknak? Ha nem, akarunk-e változtatni ezen a jövőben? Amennyiben voltak, és mégsem sikerült teljesíteni őket, vajon külső körülmények miatt vallottunk kudarcot, vagy saját hibánkból? Min kell módosítanunk ahhoz, hogy a jövőben sikeresebbek legyünk?

Nehéz kérdések ezek. Megválaszolásuk őszinteséget igényel. Közben azonban megtapasztalhatjuk, milyen érzés rálépni a jellemfejlődés útjára. Önvizsgálatunk során felfedezhetjük magunkban az elszántságot, a kitartást, és az önfegyelemre való képességet.

Ne hagyjuk magunkat sodródni az árral életünk tengerén! Markoljuk meg a kormánykereket, tartsuk szemünket a célon, és haladjunk rendíthetetlenül a következő kikötő felé! Közben pedig lássuk meg az Élet csodáit, és élvezzük az utazást! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése