2018. augusztus 9., csütörtök

Kárbaveszett kárörvendés


Egy ideje már motoszkál a fejemben a következő téma, így most megosztom ezzel kapcsolatos gondolataimat.

Londonban élő Judit barátnőm kitartó és kemény munkájának köszönhetően egyre feljebb lépked a ranglétrán. Ő az, aki megnyerte az év dolgozója díjat London egyik legmenőbb hoteljében.

Sajnos a sikerének nem mindenki tud szívből örülni. 😢 Barátnőm több helyről is visszahallotta, hogy az irigyei most azon kárörvendenek - a háta mögött persze -, hogy a kinevezése miatt most majd nem lesz ideje edzeni, és jól el fog hízni, ha-ha.

Egyszerűen szörnyű ez a viselkedés. Csak hát azzal nem számolnak ezek a saját életüket tehetetlenül és sikertelenül menedzselő irigykedők, hogy pont fordítva fog elsülni a “jókívánságuk”. Judit ugyanis, amikor ezt visszahallotta, még több erőt vett magán, és heti hatszor jár el edzeni, hogy azértis megmutassa a potyán kárörvendőknek, hogy kár a gőzért. 😅

Én legutóbb legalább szemtől-szemben kaptam meg ezt a módfelett kedves és nemes lélekre valló gesztust. Beugrottam a könyvtárba, és az egyik volt kolléganőm röhögve rögtön ezzel fogadott: “Hát Rita, látom híztál!”

Ekkor őszintén ragyogó mosollyal az arcomon köszönetet mondtam neki. “De jó, hogy észrevetted! Ezek szerint hatásos az edzésem, beindult az izomépítés.”
Szegény kárörvendőnek lefagyott a képéről a vigyor. Nem is jutott eszébe semmi értelmes replika, így egyszerűen csak kisétált az ajtón.

Sajnos nem ez az egyetlen dolog az életben, amit soha nem fogok megérteni. Miért jó irigykedni és kárörvendeni? Ezzel terelik el az emberek a figyelmüket a saját megvalósulatlan céljaikról, sikertelen életükről? Hiszen aki sikeres, annak egyszerűen eszébe sem jut másokat figyelgetni, és azért örülni előre, hogy most biztos kudarcot vallanak majd.

Hogyhogy nem látják be az ilyen emberek, hogy a viselkedésük nem viszi őket előre? Épp ellenkezőleg. Éppen ők motiválják a másikat, aki még elszántabban és keményebben fog küzdeni a céljaiért, a rosszmájúak pedig még jobban lemaradnak.

A kárörvendő ember nem lesz több ezáltal, ám a sikeres ember sem lesz kevesebb. Sőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése